Skip to main content
Nyhetsbrev

Ny version av eHUB

By 10 mars, 2019mars 30th, 2020No Comments

Det här har redan hänt.

Du jobbar nu i en uppdaterad version av eHUB. Förutom att vi har hottat upp vad som händer i bakgrunden med lite högre säkerhet än tidigare så har vi också lagt till nya funktioner och förändringar enligt era önskemål, varav några är listade här. Klicka på raderna nedan för att läsa mer om dem.

Alla emailutskick från eHUB har också fått en ny textrad som uppmanar läsaren att istället använda respektive portal (ekonomiportalen och kundportalen) för att komma åt informationen som finns i mailet. Detta är för att på ett bättre sätt tillgodose en säker hantering av personuppgifter som lagras och delas i eHUB.

Det här kommer hända snart.

Närmare bestämt första juni. För att säkerställa att eHUB följer EUs dataskyddsförordning (GDPR) kommer eHUB inom kort att uppdateras ytterligare. Då kommer inga personuppgifter längre att skickas ut från eHUB via epost eller SMS.

Hur påverkas slutkunderna?

Inga avtal kommer skickas ut via mail efter det att uppdateringen släppts. Istället får kund ett mail eller SMS med uppmaning att logga in på Min Profil för att se avtalet som genererats. Inloggning till Min Profil sker på ett säkert sätt med BankID och personnummer.

Hur påverkas ekonomi?

Eftersom personuppgifter inte bör skickas över mail, kommer eHUB inte heller att skicka faktureringsordrar. Istället kommer mailadress som angets som ekonomimail att få ett mail med information att ett nytt objekt är klart för fakturering. Faktureringsinformationen finns sedan i eHUBs nya Ekonomiportal.

Vad måste vi tänka på?

För att era kunder ska kunna logga in på Min Profil, måste deras personnummer finnas registrerat i eHUB. Eftersom ett avtal har ingåtts med kunden, finns det inga juridiska motstridigheter mot detta. Snarare förenklar det processen med att säkerställa att kundens rättigheter kan följas. som webanvändare kan man såklart fortfarande visa avtalen, och det är också via er kunder utan registrerade personnummer måste gå för att få tillgång till sitt avtal.

One more thing.

Den första juni i år har eHUB funnits i över 12 månader och vi på Studio 27 är stolta. I och med detta markerar vi även slutet på provprisperioden för eHUBs befintliga användare. Vi är glada att kunna erbjuda en gedigen tjänst och vill fortsätta göra det. Från och med 2019-08-01 kommer befintliga kunder betala fullpris för eHUB.  Du kan läsa om eHUBs prissättning på www.studio27.se/ehub/.

Fredrik Elliot

Author Fredrik Elliot

More posts by Fredrik Elliot